Sätt dina byggarkunskaper på prov med Lego

By Category :

Att inskaffa sig en hobby är något som många har gjort genom åren. Detta kan vara allt från att kolla på sitt lokala fotbollslag till att kasta plast i skogen (discgolf). Men vad många också har börjat få upp ögonen för är att man kan bygga så mycket från grunden med hjälp av Lego. För tillfället så kan man bygga allt från fungerande bilar till något så ”enkelt” som fungerande spelautomater.

Det är just det sistnämnda vi kommer försöka guida er igenom och förhoppningsvis kommer ni lyckas ha en fungerande spelautomat i legoformat inom kort.

Förbered dig på bästa möjliga sätt

När du ska bygga din spelautomat så krävs det väldigt många olika delar samt kunskap om hur de ska hänga ihop. Detta gör att du kommer behöva många olika set av legodelar vilket både inkluderar ”vanliga” bitar samt mer avancerande bitar såsom roteringsaxlar, kugghjul och klassiska hjul (som de som finns på spelautomater). Självklart så kommer du behöva bestämma ett tema som din spelautomat ska ha och du kommer behöva specialbeställa dessa. Så var väldigt noga med att komma på ett tema du verkligen vill göra innan du sätter igång. För inspiration kan du med fördel titta på spelautomater online då dessa finns i alla möjliga format och designer. Kanske ser du några figurer, färger eller funktioner som du kan sätta din egen tvist på och utveckla till ett nytt spel.

Något som många glömmer av innan de sätter igång är att ha en design att utgå ifrån. Du vill inte sitta där med alla dina bitar och inte ha en aning om hur det ska se ut. Så se alltid till att en idé om din design för att sedan kunna förvandla den under tiden.

Själva byggandet är väldigt komplext

bygg en spelautomat

När man kommit på ett tema och tagit hem de olika delarna som behövs så är det bara att sätta igång att bygga. Självklart är det svårare än vad de låter och du måste ha en kunskap om hur allting ska fungera ihop. Detta gör att du kommer ta det stegvis och inte göra allting på samma gång. I listan nedanför kommer vi ge er steg-för-steg om vad som krävs.

  • Lägg grunden – Detta kanske låter självklart, men du vill inte lägga en grund som i slutändan inte passar med resterande utbyggnad.
  • Bygg helheten – När du har färdigställt din grund så måste du rama in ditt kommande konstverk. Detta gör du genom att bygga om utseendet utifrån och oftast bygger du klart en sida först. Den andra sidan kommer bestå av funktionsdelen.
  • Bygg den mekaniska sidan – När du väl etablerat ”helheten” av din skapelse så är det dags att sätta in den mekaniska biten. Det är här som många blir frustrerade och ger upp efter bara några få försök.
  • Färdigställ och pynta – När du fått allt att fungera så är det dags att kapsla in ditt mästerverk och pynta det i relevans med temat du valt.

Lär dig av dina misstag

Rom byggdes inte på en dag och det kommer troligtvis inte ditt mästerverk heller bli. Det kommer med stor sannolikhet att resultera i att du ändrar din design och hur du vill att det ska fungera. Vad vi kan rekommendera är att ge dig på redan fungerade spelautomater och kolla upp hur de är byggda. Genom att kolla på till exempel Youtube så kan du hitta steg-för-steg med video för att få lite mer kött på benen.

Din skapelse kan bli ett riktigt lego-set

När du väl lärt dig allting och du lyckas konstruera något unikt så finns det en chans att lego kan utveckla det till ett riktigt set som folk kan köpa i butik. Du lägger upp din design på en hemsida och där kommer folk att ge dig feedback och rösta om de tycker din idé är värd att investera i. Om du lyckas komma upp i 10 000 röster så kommer lego att överväga din design och förhoppningsvis bygga den med dig.

Author :

0 thoughts on “Sätt dina byggarkunskaper på prov med Lego

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

February 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728