Lego i film- och spelvärlden

By Category :

Lego är från början en leksak som först lanserades 1949. Lego lanserades som en produkt med vilken barnet både kan ha roligt men också lära sig något på samma gång. Det var från början upp till användaren själv att med hjälp av sin egen fantasi skapa det man ville. Försäljningen gick en aning trögt men det var inte många år senare som Lego satte fart på riktigt och populariteten ökade.

Man fortsatte att utveckla sortimentet och började sälja paket med instruktioner hur man kunde bygga en förutbestämd konstruktion. Lego är idag ett av de största varumärkena när det kommer till leksakstillverkning och man hittar det nästan överallt i världens alla leksaksaffärer. Man började även utveckla egna teman som olika figurer som senare kom att bli så populära att man gjort filmer på samma tema. Ett exempel på detta är Ninjago.

Legospel – Harry Potter

Lego är idag ett så känt varumärke att man även samarbetar med spelutvecklare för att tillverka spel med temat Lego. Du spelar som Lego-karaktärer i spelen och figurerna har samma uppbyggnad som Lego. Ett exempel på detta är att man hämtat den kända Harry Potter från bokvärlden och skapat ett spel av detta. Spelet är utvecklat av Traveller’s Tales i samarbete med Warner Bros och släpptes 2010 på spelmarknaden.

Spelet är inriktat på den lite yngre skaran då de rekommenderade åldrarna är 1 till 4 år. I spelet följer du med Harry Potter och hans vänner på äventyr. Spelet utspelar sig i samma värld som Harry Potter-böckerna och följer samma magiska tema. Spelet går under kategorin “actionspel” och är både ett spännande och lärorikt spel för den som spelar. Precis som Lego så har du kul och lär dig samtidigt.

Legospel – Batman

Lego Batman-spelet är ett spel som är utvecklat av Traveller’s Tales och är det första Lego-spelet företaget utvecklade. Spelet har självklart ett Lego-tema. Lego Batman följer inte samma historia som de klassiska serietidningarna, utan man har valt att skapa en egen historia som utspelar sig i Batmans värld. Spelet handlar om Batman och hans vapendragare Robin som bekämpar brott i Gotham City och man får följa med dem på äventyr.

Storyn i spelet är att ett gäng skurkar har rymt från fängelset Arkam Asylum i Gotham City. Varje skurk representerar en boss i spelet och har varsin ondskefull plan på att ta över världen. Det är nu upp till dig som spelar som karaktären Batman att tillfångata alla skurkarna med hjälp av din sidekick Robin. Spelet är av Lego-karaktär och följer det klassiska actionspäckade Batman-temat som vi alla kan uppskatta.

The Lego Movie

Lego har även lyckat ta sig till filmduken. Det finns en rad olika Lego-filmer idag och en av de populäraste är The Lego Movie. Filmen har röstspel av en rad kända skådespelare som bland annat Chris Pratt, Will Ferrell, Liam Neeson, Elizabeth Banks och Will Arnett. I handlingen följer du en byggarbetare som en dag lägger märke till en mystisk kvinna på arbetsplatsen och han försöker jaga ifatt kvinnan.

Han trillar istället ner i ett dolt hål där han finner en artefakt. Det visar sig att kvinnan varit på jakt efter det här föremålet en längre tid. Föremålet kan tala och fastnar på huvudkaraktären, och enligt legenden så kommer den visa vägen till en utvald person. Man slår följe med den mystiska kvinnan för att bli upptränad av en mästare. Det visar sig dock att även onda krafter är ute efter föremålet.

Lego som blivit till film

Det finns även en rad andra Lego-serier som senare blivit så populära att man skapat filmer och serier med samma roliga tema. En av dessa är serier Ninjago som fått stor uppmärksamhet. Serien handlar om ett gäng tonåringar som har olika krafter. Med hjälp av en mästare tränas ninjorna till att bemästra sina krafter för att bekämpa ondskan. Serien finns i många olika säsonger och det finns även andra serier med liknande tema.

Lego som blivit spel

Det finns många olika Lego-spel idag. Ett av de stora spelen är spelet som är baserat på den kända filmserien Pirates of the Caribbean. Spelet håller samma humoristiska ton som filmerna med samma namn. Spelet går ut på att du spelar banor baserat på de fyra Pirates of the Caribbean-filmerna. Det är utvecklat av TT Games och utgivet av Disney. Spelet är ett actionäventyr med humoristiska drag och kan verkligen rekommenderas.

Author :

0 thoughts on “Lego i film- och spelvärlden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

February 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728