Lego, den bästa leksaken, världen över

By Category :

Lego måste bara vara den bästa leksaken. Hur och varför skulle den annars ha blivit världsberömd och fått flera enorma nöjesparker döpta efter sig? Lego är internationellt erkänt sedan många år tillbaka efter att ha uppfunnits i vårt grannland Danmark på 1940-talet. Det finns så mycket bra med lego och det passar både stora och små. Om barnet är litet har Lego löst det genom Duplo; stort Lego för mindre barn.

Varför har Lego blivit så framgångsrikt? Det är ju egentligen bara små plastbitar som man bygger ihop till olika figurer, precis som så många andra leksaker. Lego är dock annorlunda, det är plastleksaker med hög kvalitet och roliga teman, som har ett bra andrahandsvärde och håller i generationer. Det går att hitta sin favoritfigur eller sin favoritbyggnad gjord i Lego och tillverkaren har verkligen breddat målgruppen och sett till att alla kan hitta sin favorit.

Lego-superhjältar och världsbyggnader

Lego samarbetar med Disney, Star Wars, Minecraft och många andra aktörer för att kunna nå ut till en bred målgrupp. Idag går det att hitta superhjältar, filmkaraktärer, tv-seriefigurer och världskända byggnader i Lego. Allt för att nå ut till så många som möjligt. Svårighetsgraderna varierar också för att det inte ska bli för lätt för den vuxne och för att man som barn ska ha något att se framemot när man blir äldre.

Lego släpper också olika serier av byggen så att man ska ha något att se framemot. Eftersom det är en så pass smart uppfinning och rolig leksak lyckas de bygga upp en spänning och en förväntan hos både stora och små inför varje nytt släpp. Innan varje nytt släpp finns det gott om tid för entusiasterna att fundera på vad den nya versionen kommer föreställa och vem den kommer rikta sig till.

Lego är lärorikt

Något man kanske inte tänker på när man köper sitt första legobygge, eller det första Duplo-legot till sitt barn, är att det är en lärorik leksak. För det första utvecklas ett logiskt tänkande av att följa manualer i rätt ordning och genom att förstå beskrivningen, men även den kreativa sidan av hjärnan utvecklas då man bygger utan manualer och gör fria konstruktioner utan att följa en ritning till punkt och pricka.

När barn leker med Lego utvecklar de även sitt matematiska sinne till viss del. Alla bitar har prickar ovanpå och dessa prickar döper ju legobitarna. Man pratar ofta om att man letar efter exempelvis en sexa eller en trea. Barnen har möjlighet att omedvetet lära sig att till exempel 3 x 2 är 6, eftersom de räknar prickarna på biten och sedan ber om hjälp att hitta en sexa.

Lego har blivit kommersiellt

Många tycker att Lego har blivit kommersiellt med tiden. Det går till exempel att hitta alla Disneykaraktärer gjorda av Lego, vilket gör det attraktivt för barnen. Det här är Legos sätt att nå ut till fler och det är helt klart en smart affärsidé att bredda målgruppen och hur många man kan sälja till genom att anpassa sina teman. Kommersiella eller inte, Lego är fortfarande en bra leksak.

Lego har lyckats producera mycket mer än bara legobitar. De säljer också kläder, filmer och andra produkter, vilket riktas främst till deras små beundrare. De har även nöjesparker över hela världen. Originalparken ligger i Billund i Danmark, men det finns parker även i Tyskland, England, Kalifornien och Florida och på flera ställen i Asien. Med tiden kommer säkert ännu fler tillkomma då de är väldigt populära, både för små och stora barn. Och vuxna!

Köpa Lego i andrahand

Om man ser till miljön är Lego gjort av plast och det kan tyckas vara det sämsta materialet för en hållbar miljö. Därför är det en bra leksak att köpa i andrahand. Både Lego och Duplo har högt andrahandsvärde och håller hög kvalitet, vilket gör det till en bra affär både för köparen och säljaren. Du kan diska legobitarna för att försäkra dig om att de är fräscha och rena.

Generationer av Lego

Eftersom legobitarna är så pass hållbara kan de med fördel sparas i flera generationer. När barnen lekt klart kan du lägga bitarna i plastlådor och förvara dem tills barnen fått egna barn, om du inte vill sälja dem vidare. Andrahandsvärdet är som sagt bra och det finns gott om köpare. Lego är en leksak i toppklass då den är rolig för alla, hållbar i flera generationer och lär barnen vara kreativa och logiska i sitt bygge.

Author :

0 thoughts on “Lego, den bästa leksaken, världen över

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

February 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728