Häftiga Lego-kreationer

By Category :

Någon gång i ditt liv har du säkert önskat dig en byggsats med Lego i present eller julklapp. Och om din önskan gick i uppfyllelse vet du vilka möjligheter de underhållande och klassiska leksakerna bjuder på. I så gott som varje leksaksaffär kan du finna olika byggsatser som till exempel kan bli till båtar, bilar, slott eller häftiga rymdskepp. Lego samarbetar med många aktörer och ofta kan du bygga ihop olika karaktärer från kända filmer.

Det går att bygga många häftiga saker på egen hand genom att bara köpa en enklare sats med Lego. Om du någon gång har varit på Legoland i Danmark vet du också att det går att tillverka betydligt större kreationer med hjälp av bara Lego. På Legoland möts du av en port tillverkad i Lego och nästan alla av nöjesparkens roliga attraktioner är helt eller delvis tillverkade i Lego.

Häftiga byggnader i Lego

Alla intressanta Lego-skapelser återfinns dock inte enbart på Legoland i Danmark. En person har till exempel gjort Kapitolium och återskapat händelsen när Barack Obama blev president. Skapelsens högsta punkt är lika hög som en vuxen man och byggnaden är oerhört detaljrik. Förutom att själva Lego-byggnaden är en exakt kopia av Kapitolium infinner sig även ett publikhav i Lego framför byggnaden och självaste Barack Obama tillsammans med många andra välbekanta ansikten är på plats.

Även världens högsta byggnad, Burj Khalifa i Dubai, har återskapats med enbart Lego. Burj Khalifa är i verkligheten 828 meter hög och fullt så stor är inte denna skapelse, men den är stor, och den mäter cirka fem meter vilket är oerhört imponerande. En annan känd byggnad är Taj Majhal som räknas som ett av världens sju underverk, och självklart finns även denna mäktiga byggnad i en imponerande Lego-version.

Fullstora fordon tillverkade i Lego

Du har säkert själv byggt ihop en Lego-bil någon gång, men har du gjort en Volvo XC90 i naturlig skala? Eller en retro Hot Rod? Det finns det de som har gjort och det är minst sagt imponerande verk, ingenting som du slänger ihop på en eftermiddag eller ens en månad. Här krävs det tålamod, logiskt tänkande och kreativitet av guds nåde. Tyvärr är det ingen av dessa bilar som kan köras på våra gator.

Utöver bilar finns det en rad häpnadsväckande fordon som människor lyckats bygga ihop. På Legoland kan du bland annat finna ett flygplan i Lego och det finns även de som har tagit sig an att bygga fartyg. Flygplanen och fartygen är dock sällan fullstora, men tillräckligt stora för att du ska stå där med hakan i marken och bara beundra verket. Kanske ska du testa att göra en Lego-kopia av din egen bil?

Andra häpnadsväckande kreationer

Självklart är det inte bara byggnader och fordon som människor tar sig för att bygga. Många gånger är det kreativa människor som intresserar sig för Lego och då kan man också räkna med kreativa kreationer. Några exempel på häpnadsväckande kreationer är fullstora pianon och fungerande eldkastare. Kanske inte det första man tänker på att bygga när man får en sats med Lego framför sig, men nog är det häftigt.

Majoriteten av alla skapelser i Lego är bara kopior av något redan existerande och fyller inga andra funktioner mer än att de är roliga att bygga och häftiga att kolla på. Det finns dock ett flertal människor som har använt legot till att bygga robotar som kan både röra på sig och utföra lättare uppgifter. Vissa av dessa är kopplade till mobilen och kan på så sätt låta sig styras. Coolt!

Bygg egna coola Lego-kreationer

Det låter svårt att åstadkomma dessa skapelser på egen hand, och det är det också, men det är långt ifrån omöjligt. Det finns färdiga byggsatser för den som till exempel vill sig i kast med att bygga ett av världens sju underverk, så som Taj Mahal. Det finns även färdiga satser med Lego för den som vill testa att bygga en alldeles egen robot att ha hemma. Vad väntar du på?

Sammanfattning

Lego är en av de mest klassiska leksakerna som finns och har funnits på marknaden. Även om barnen är leksakens främsta målgrupp är det många som har tagit med sig legot in i vuxen ålder och åstadkommit otroliga kreationer. Burj Khalifa, Taj Mahal och Volvo XC90 är bara några av de saker som återskapats i en Lego-version. Det finns även fungerande robotar helt gjorda i Lego, och till och med eldkastare. Möjligheterna är oändliga!

Author :

0 thoughts on “Häftiga Lego-kreationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

February 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728